Pet Şişe Sularında Büyük tehlike

23 Mart 2019
<h1>Pet Şişe Sularında Büyük tehlike </h1>
  • Uluslararası Şişelenmiş Su Birliği (IBWA),suyun şişelenmesini,markalaşmasını,etiketinin hazırlanmasını ve piyasadaki satış sürecini düzenleyen bir çok kural tanımlamıştır.Fakat tanımlanmayan iki kurak var ki bunlar aslında en çok düşünülmesi gereken hususlar.Bunlardan birincisi,suyu şişeleyen kişinin suyu nereden aldığını söylemek zorunda olmaması,ikincisi ise suyu hangi yolları izleyerek şişelemeye hazır hale getirdiğidir.
  • gerçekten Doğal mı?Bazı firmalar doğal kaynak suyu adı altında birçok farklı kaynağın suyunu kullanabileceği gibi,çeşme suyu ile karıştırılmış suyu da satıyor olabilirler.Bazıları ise,kuyu suyu ile çeşme suyunu çeşitli arıtma yöntemlerinden geçirip mineral dengesini kimyasallar aracılığı ile dengeleyerek "doğal içme suyu" veya "işlenmiş içme suyu" olarak satıyor olabilirler.
  • Şişenizin hangi tür olduğunu altındaki kod numarasından öğrenin.Plastik şişelerin bir çok tipi olmasına rağmen iki ana sınıfta toplanır.Birinci sınıf plastik şişeler,tek kullanımlık olarak tasarlanmıştır.Genellikle marketlerden aldığımız sular bu tip şielerle şişelenmiştir.
  • İkinci sınıf Plastik şişeler ise,birden fazla kullanım için tasarlanmıştır.Damacanalar ve bireysel mataralar bu tip şişeye örnek olarak verilebilir.Şişelerde ve kaplarda kullanılan plastiklerin hangi tür olduğunu şişenizin altına bakıp öğrenebilirisniz.Şişelerin altında yeniden dönüşüm logosu olan üçgenin içinde yazılı rakam,plastiğin cinsini ve ne şekilde dönüşüm yapılacağını bildiren bir kısa koddur.Bir çok tek kullanımlık plastik su şişeleri Polyethylene Terephthalateden yapılmaktadır.Kısaca PET ŞİŞE olarak tanımlanır.Eğer bu şişelerin altına bakarsanız taraif ettiğimiz yerde 1 rakamını göreceksiniz.Bu PET ile ilişkili kod numarasıdır.12 ve 19 litrelik damacanalar genellikle Polikarbonattan yapılmıştır ve 7 rakamı kod olarak kullanılır.
  • Polikarbonatla ilgili sorunlar;Polikarbonat plastikler özellikle damacanalarda kullanılır ve üretiminde Bisfenol A (BPA) adındaki kimyasal madde kullanılır.BPA aslında birçok yerde mevcuttur.İnsan sağlığına zararlıdır.

Size Altın Tavsiyeler;

  • Üretim tarihi günümüze en yakın olanı tercih edin.Ancak şişenin kapağı takılmadan önce suyunuz son bir dezenfeksiyon işleminden geçirilmiş olabilir.Bu işleme tabi olan sularda tüketilmeden önce iki gün bekleme süresi gerekir.Seçeceğiniz suyun alacağınız günden en az iki gün önce üretilen ve üretim tarihi en yakın olan suyu seçmenizde fayda olacaktır.
  • Cam şişeli ürün almaya özen gösterin
  • Eğer bir kaynaktan su alıyorsanız temizlenmiş paslanmaz çelik,cam veya polipropilen şişe kullanın.
  • Güneş ışığına maruz kalmış plastik şişeli sudan uzak durun.
  • Şişeyi mutlaka göz seviyenize kaldırıp içine bakın.İnanmayacaksınız ama bazen yüzen şeyler görebilirsiniz.
  • Aldığınız suyu içtiğinizde ağzınıza plastik tadı veya kokusu geliyorsa suyu iade edin ve paranızı geri isteyin.
  • Kaynak suların fazla olduğu ve sanayileşmenin az olduğu şehirlerden gelen kurumsal şirketlerden suyunuzu almaya çalışın.

    İlser Su Arıtma Teknolojileri sayesinde sağlıklı içme suyuna en avantajlı fiyatlarla,güvenle ulaşabilirsiniz.Müşteri memnunşyetini herşeyin üzerinde tutar ve satış sonrası da profesyonel destek ekibiyle de hizmetinizdedir. 

Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.