pompalı-su-arıtma.jpg (111 KB)

Pompalı Su Arıtma Cihazları

Pompalı Su Arıtma Cihazı Nasıl Seçilir.jpg (43 KB)
Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı Kurulumu.jpg (54 KB)
Su Arıtma Cihazı Nasıl Temizlenir.jpg (54 KB)
Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir.jpg (52 KB)
Sıralama seçin
1 2
Toplam 24 ürün görüntüleniyor.
1 2

                           Su arıtma cihazları  pompalı su arıtma cihazları ve pompasız su arıtma cihazları olarak kategorize edilmektedir. Su arıtma cihazlarında pompanın işlevi kısaca membran filtre girişine suyun basınçlı şekilde girmesini sağlamaktır. Membran filtreler işlevleri ve yapısı gereği çok küçük gözeneklerden oluşmaktadır. Belirli bir basınçla gelen su membran gözeneklerini zorlayarak geçmeyi başarırsa temiz su olarak depoya yada musluğa yönlenmektedir. Membran gözeneklerinden geçmeyi başaramayan kısmı atığa gitmektedir. Bu nedenle cihaz giriş suyu değerleri 4 bar basıncın altında olan yerlerde mutlaka pompalı su arıtma cihazları fiyatları biraz yüksekte olsa kullanılmalıdır. Aksi halde yetersiz giriş suyu basıncı olması durumunda ya cihaz temiz su üretmemekte yada gidere çok fazla su gitmesine yol açarak yüksek su faturalarına neden olabilmektedir. Bu nedenlerle özellikle yüksek katlarda yada hidrofor olmayan binalarda pompalı su arıtma cihazı kullanılması daha doğru bir seçim olacaktır. Ayrıca şebeke basıncının her zaman stabil olmayacağı riskide pompalı cihaz seçmemizde önemli bir etkendir.

                          Bir cihazın pompalı olması cihaz üzerinde pompa ve bu pompayı çalıştıracak bir adet adaptör, yüksek basınç swici, alçak basınç swici olması demektir. Pompasız bir arıtma cihazı pompalı hale getirilebilir mi? Bu değişimin yapılabilmesi için öncelikle cihazın şasesinde yada kasasında pompanın ve diğer parçaların yerleşebileceği yeterli alanların olması gerekmektedir. Bu konuda www.ilsersuaritma.com adresinden isteyerek pompalı cihaz şemasını edinebilirsiniz. Bütün reverse osmosis sistemlerde sistem aynı şekilde çalışmakta ve özellikle endüstriyel sistemlerde mutlaka su arıtma sistemlerinde pompa bulunmaktadır.

Pompalı su arıtma cihazları fiyatları

, pompasız cihazlara  göre daha yüksektir. Pompalı su arıtma cihazları motorlu, motorsuz yada elektrikli, elektriksiz gibi tanımlarlada ifade edilmektedir. Hepsi aynı şeyi ifade etmektedir.  Cihazın membran kapasitesine göre pompa kapasitesi de değişmektedir. 75 -100 gpd cihazlar için kullanılan pompa ile 400 gpd cihaz pompası değişmektedir.

Pompalı su arıtma cihazlarında ilsersu aritma.com sitemizde bir çok marka ve modeli en uygun fiyat ve ödeme seçenekleriyle bulabilirsiniz. Birçok markanın modelleri arasında pompalı modeller mevcuttur. Natural Water, Ravent, Cool, Aquabir, Tecflo, İhlas, Cebillon, Aura, Waterlife, Comtech, canlısu, Lifetech, v.b.

                             Pompalı su arıtma cihazları da diğer cihazlarda olduğu gibi su hiç bir kimyasal kullanılmadan filtrelerden geçerek temiz, sağlıklı ve içilebilir su olarak musluğunuzdan akmaktadır. Giriş suyu öncelikle 5 Mikron Sediment filtreden yani 1. filtreden geçerek kaba partiküllerden , kum, çamur gibi zaralı maddelerden arınarak 2 filtre yani Granül Aktif Carbon filtreye göndermektedir. 2. filtre yani GAC karbon filtrenin en büyük görevi Karbonun en büyük görevi, şebeke suyundaki kloru yok etmektir. Aynı zamanda suya koku veren eriyik gazlar ve organik maddeler filtre edilmesini sağlar.sudaki koku ve deterjan artıkları gibi zararlı özellikleri giderir. Bu aşamadan Sonra 3. filtreye yani CTO Blok Karbon filtre karbon tanecikler olarak değil, blok halinde bulunur. Aktif karbon filtre de suyu tat, koku ve renk bakımından iyileştirerek, cihazın asıl ana filtresi olan membran filtreye suyu yumuşak halde gönderir. CTO karbon filtre  yumuşamış olan su ters ozmozun reverse osmosis  gerçekleştiği membran yani 4. filtreye f ulaşır. Milimetrenin 10 milyonda biri gözeneklere sahip bu filtrede su hem kimyasal hem de mikrobiyolojik olarak filtre edilir. Dünyada yaşayan en ufak organizmanın dahi su moleküllerinden 20 kat daha büyüktür. Bu nedenle bakteri ve mikro organizmaların bu filtreden geçmesine imkan yoktur. Mikrop, bakteri ve kimyasallardan arındırılan sağlıklı ve  temiz su metal havayla temas etmeyen depolama tankına gönderilir. 

                              Depolama tankları compact cihazlarda, kapalı kasa cihazlarda cihazın içinde yer alırken, açık kasa cihazlarda cihazın yanında yer almakta, ve kapasitesi su kullanım miktarına göre arttırılabilmektedir. Su arıtma musluğumuzu açtığımızda tanktan musluğumuza gelen su son aşama olarak tatalandırıcı filtre yani post karbon filtreden geçerek bize ulaşmaktadır. Tatlandırıcı filtre hindistan cevizi kabuğundan yapılan doğal bir filtredir. Bu filtre suya tadını vermektedir.

 

Göster
Gizle
Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.