Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

05 Mayıs 2019
<h1>Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir </h1>

Özellikle şehirlerde ulaşılan suyun kalitesi her zaman kısa ya da uzun süreli sağlığımız için elverişli olmayabilir. Klor, bakteriler, toksinler, kireç, ağır metaller ya da organik maddeler gibi zararlı maddelerin tümü içme suyunda bulunabilmektedir.

Suyun yaşam refahımız ve bedensel sağlığımızdaki önemi göz önüne alındığında içtiğimiz sudan kullandığımız suya kadar saf, temiz ve kaliteli olmasını sağlamamız gerekiyor.

Suda Bulunan Kimyasallar Nelerdir?

Su da çok ciddi hastalıklara neden olan kimyasallar bulunuyor. Şöyle ki;

Klor; Sular çoğu zaman klor ve kloramin içeriri. Çünkü su klor kullanılarak dezenfekte edilmektedir. Ancak yapılan araştırmalar klorun kanser olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu ortaya koymaktadır.

Kloramin; Birçok yerde suyu arıtmak için kloramin kullanılmaktadır. Kloramin ise içme suyunu arıtmak için klora amonyak eklenmesi ile oluşturulur. Kloramin suda çözülemez ve suda aktif olarak kalması içtiğimiz suyun kimyasal sistemlerimizle reaksiyona girmesine neden olur. Kloramin mesane kanserinden, böbrek ve karaciğer hastalığına, merkezi sinir sistemi sorunlarına kadar çok ciddi rahatsızlıklarla alakalı bir kimyasaldır.

Florür; Eve aldığımız sular florür içerebilir. Florür ağız sağlığı için iyi olsa da aşırı kullanımında kanserden diş eti hastalıklarına, tiroit ve kemik hastalıklarına kadar çok çeşitli hastalıklara neden olması şeklinde yan etkisi vardır.

Böcek İlaçları, Ağır Metaller; Yukarıdaki maddelere ek olarak suyun içerisinde ağır metaller ve böcek ilacı izleri de bulunabilir.

Temiz su kullanmak, sağlıklı kalmaya giden yoldaki en önemli adımlardan biridir. Zararlı bu maddeleri sudan çıkartmak kaliteli suya ulaşmak ta su arıtma cihazları sayesinde olmaktadır. Modern su arıtma cihazları insanları su kaynaklı çok ciddi rahatsızlılardan korumaktadır.

Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 7 Şey

Su arıtma cihazı alırken göz nünde bulundurulması gereken 7 önemli unsuru şu şekilde sıralayabiliriz;

  1. Suyun kalitesi; Su arıtma cihazı seçerken sağladığı suyun kalitesini test etmek önemlidir. Suyun kalitesi bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Bazı sularda tortular varken bazılarında ise mikrop veya virüsler bulunur. Suyun kalitesine göre su arıtma cihazı seçimi bu sebeple çok önemlidir.
  2. Günlük kullanım miktarı; Evinizdeki günlük su tüketimini analiz ederek, içme amaçlı mı yoksa kullanım amaçlı mı ya da hepsi için mi ihtiyacınız olduğuna karar verin. Kalabalık bir ailede küçük bir arıtma cihazı yeterli olmayacaktır. Kullanım miktarınız cihaz seçiminizde önemli bir adımdır.
  3. Bütçe; Su arıtma cihazına ne kadar bütçe ayırdığınızda seçiminizde önemlidir. Ancak unutulmamalıdır ki su arıtma cihazına yapılacak yatırım tek kerelik ama uzun süreli yarar sağlayacak bir yatırımdır.
  4. Arıtma süresi ve teknolojisi; Birçok marka arasında seçim yaparken arıtma teknolojilerini karşılaştırmak seçim yapmanızı kolaylaştıran bir unsurdur. Su arıtma cihazı teknolojisi suyun kalitesini doğrudan etkiler.
  5. Bakım maliyetleri; Bütçenize uygun bakım gideri olan cihazları tercih etmeniz önemlidir. Ucuz diye tercih ettiğiniz bir cihaz sonrasında size çok fazla bakım giderine neden olabilir. Su arıtma cihazlarından elde edilen suyun kalitesinin sürdürülebilirliği için periyodik bakımlar çok önemlidir.
  6. Filtre maliyetleri; Kararınızı verirken filtre maliyetlerine de dikkat etmelisiniz. Bu maliyet, kullanılan cihaza marka veya modeline göre değişebilir.
  7. Sertifikalı, Garantili Ürünler; Su arıtma cihazları doğrudan salıkla alakalı cihazlardır. Bu sebeple cihazları tescilli bir bayiden, kaliteli ve garantili ürünlerden seçmelisiniz.

İlser Su Arıtma Teknolojileri olarak her zaman siz değerli müşterilerimize kaliteli ve garantili ürünler ile hizmet veriyoruz. Web sitemizden mutlaka ihtiyacınıza ve bütçenize uygun bir cihaz bulabilirsiniz.

Whatsapp Destek Hattı x İletişime geçmek için hemen tıklayınız Tıklayınız
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.